Fibula /

FIBULA IN HET KORT

Fibula maakt deel uit van plan Oosterdalfsen-Zuid. Een heerlijke plek aan de rand van Dalfsen. Hier komt een grote variëteit aan woningtypes. Van woon-werkwoningen tot appartementen en van tweekappers tot vrijstaand geschakelde woningen. Fibula zelf telt slechts 13 woningen. Zowel voor gezinnen en senioren als voor mensen die wonen en werken willen combineren. De woningen zijn ruim en de kavels variëren van ongeveer 260 m2 voor de tweekappers tot circa 360 m2 voor de vrijstaand geschakelde woningen. Volop ruimte dus om te leven, te beleven en te genieten. 

 

Dalfsen

Duurzaam en groen

Oosterdalfsen-Zuid vormt de overgang tussen het woongebied Oosterdalfsen en het bedrijfsterrein Welsum. Op deze plek staan wonen en werken centraal aan de rand van Dalfsen én de landelijke omgeving. Bij de ontwikkeling van alle plannen staan duurzaamheid en het creëren van een groene omgeving centraal. De architectuur van de woningen zal aansluiten bij de al bestaande bebouwing in de directe omgeving.

Fibula Dalfsen

De eerste inschrijfperiode is gesloten

Je kunt je enkel nog inschrijven als reservekandidaat. In de interactieve kaart wordt elke woning nader toegelicht met fraaie sfeerplattegronden, verkoopprijzen en specificaties. Bekijk ze allemaal goed en maak je keuze. Stel je voor dat jij hier straks kunt wonen…

DE SCHAT VAN DALFSEN

Tijdens de voorbereidingen voor de nieuwbouwwijk Oosterdalfsen werd een spectaculair grafveld uit de Steentijd ontdekt (ca. 4350 tot 2800/2700 v.Chr.). Maar het werd nog mooier toen er ook twee houten grafkamers van een man en een vrouw werden gevonden die dateren uit de Merovingische tijd (6e eeuw na Christus). De heer en dame van Dalfsen, zoals ze sindsdien genoemd worden, hadden bijzondere grafgiften meegekregen voor hun reis naar het hiernamaals: een complete wapenrusting en uitzonderlijk mooie sieraden waaronder een Fibula; een fraaie gouden mantelspeld. Vandaar dus de naam. Je woont hier straks op een wel heel bijzondere plek die wereldwijd bekend staat als de Schat van Dalfsen.