Plan/ /

ONS PLAN WORDT JOUW PLAN

Fibula maakt deel uit van plan Oosterdalfsen-Zuid. Hier komt een grote variëteit aan woningtypes. Van woon-werkwoningen tot zorgappartementen en van tweekappers tot vrijstaande woningen. Ons idee is om in deze nieuwe wijk circa 15 woningen te bouwen, zowel voor gezinnen als voor senioren. Maar we zijn vooral benieuwd wat jij ervan vindt. 

 

Dalfsen

Het plan in het kort

Oosterdalfsen-Zuid vormt de overgang tussen het woongebied Oosterdalfsen en het bedrijfsterrein Welsum. Op deze plek staan wonen en werken centraal aan de rand van Dalfsen én de landelijke omgeving. Bij de ontwikkeling van alle plannen staan duurzaamheid en het creëren van een groene omgeving centraal. De architectuur van de woningen zal aansluiten bij de al bestaande bebouwing in de directe omgeving.

Fibula Dalfsen

Wat vind jij in Fibula?

In het bestemmingsplan heten de twee bouwlocaties waar Fibula verrijst Wonen aan de Welsummerweg en Wonen aan de Boog. Voor deze twee locaties zien wij ruimte voor zowel geschakelde en vrijstaande gezinswoningen als levensloopbestendige woningen. Wat vind jij van die plannen? Vul de woonenquête in en laat het ons weten. We zijn namelijk heel benieuwd hoe jij zou willen wonen in Fibula.

DE SCHAT VAN DALFSEN

Tijdens de voorbereidingen voor de nieuwbouwwijk Oosterdalfsen werd een spectaculair grafveld uit de Steentijd ontdekt (ca. 4350 tot 2800/2700 v.Chr.). Maar het werd nog mooier toen er ook twee houten grafkamers van een man en een vrouw werden gevonden die dateren uit de Merovingische tijd (6e eeuw na Christus). De heer en dame van Dalfsen, zoals ze sindsdien genoemd worden, hadden bijzondere grafgiften meegekregen voor hun reis naar het hiernamaals: een complete wapenrusting en uitzonderlijk mooie sieraden waaronder een Fibula; een fraaie gouden mantelspeld. Vandaar dus de naam. Je woont hier straks op een wel heel bijzondere plek die wereldwijd bekend staat als de Schat van Dalfsen.