Locatie/ /

GEZELLIG EN ONGEDWONGEN DALFSEN

Dalfsen wordt ook wel de groenste kleine stad van Nederland genoemd, al is het nog steeds een dorp. Hier kun je onbekommerd genieten van rust en ruimte, fietsen over oude koningswegen, wandelen over landgoederen of struinen door het oude centrum met zijn kleine sfeervolle straatje en prachtige monumentale panden. Ga winkelen, pak een terrasje of ga spelenvaren op de Vecht. Het kan allemaal en meer! In Dalfsen zijn alle voorzieningen op loop- en fietsafstand; van supermarkt tot sportclub en van scholen tot restaurantjes. 

 

Dalfsen leeft

Dalfsen leeft van alle kanten

Dalfsen is klein maar fijn. De ligging aan de Vecht staat garant voor volop waterplezier en de historische binnenstad is rijk aan leuke winkels, speciaalzaakjes, restaurants, cafés en natuurlijk een grote supermarkt. In Dalfsen kennen de mensen elkaar nog en wordt het leven gevierd. Het verenigingsleven bloeit en tal van markten en braderieën zorgen voor gezelligheid en levendigheid. Hier is het leven nog ouderwets verrukkelijk.

Groen

Overweldigend groen

Dalfsen maakt deel uit van Vechtdal Overijssel. Een plek waar het leven puur en ongecompliceerd is. Met 3 natuurlijke ‘bergen’, zandverstuivingen, bos en heide en vruchtbare uiterwaarden langs de Vecht ben je in het Vechtdal al gauw één met de natuur. Ga wandelen, fietsen, mountainbiken of huur een bootje en ontdek de overweldigende omgeving vanaf het water. Zoveel natuurschoon zie je bijna nergens.

DALFSEN IS GOED BEREIKBAAR

Dankzij de goede infrastructuur met tal van uitvalswegen, regionale buslijnen en het NS- station kun je vanuit Dalfsen alle kanten op. Zwolle en Ommen bijvoorbeeld liggen op slechts 10 minuutjes met de trein. En het zal je niet verbazen; met de auto ligt heel Nederland aan je voeten. In Amsterdam ben je binnen 1,5 uur en in grote steden in oosten van het land zoals Apeldoorn en Arnhem ben je binnen een uurtje.